Remote Viewers

paranoias en general

Joaquím Carbó

Fa ja un temps que, de tant en tant, us poso un fragment d’una de les meues obres preferides de Joaquím Carbó (El Jardí de Lil·liput). Avui dedicarem unes ratlles per parlar de la seua obra immensa i generosa, i també a partir d’avui comptarem amb ell dins l’apartat Literatura, com un dels escriptors que han afectat clarament la meua manera d’escriure.

carbo.jpg

 

Sense dubte un dels grans escriptors catalans de literatura infantil i juvenil. Una persona que ha fet somniar milers i milers d’infants (i ja no tan infants) amb novel·les extraordinaries com La casa sota la sorra. La seva llista d’obres és interminable en aquest gènere: La colla dels deu,Calidoscopi de l’aigua i del sol. , Operació borinot. El solar de les rates, Un lloro de pel·lícula, L’últim joc de mans , El fantasma del Liceu. El gos entremaliat… i fins i tot compta amb algunes obres de teatre dedicades a nens. Aquestes en són algunes de tantes i tantes. Però Joaquím Carbó no s’ha dedicat únicament a escriure per a aquest públic tan selecte i exigent. Novel·les seues són L’escapada. Els orangutans, El carreró contra Còssima, El setè filtre, S’ha acabat el bròquil!, L’altre barri, El noi de la mare i Retrat amb negra.

Catalogar aquest autor com un dels referents dins el panorama de la literatura en la que jo com a autor m’inscric no és cap novetat ja que la llista de premis i reconeixements amb els que compta és força àmplia. Podeu trobar més informació sobre aquest escriptor català a la seva pàgina a l’AELC.

Anuncis

Setembre 12, 2007 - Posted by | Escritores

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: